Hasznos videók a témában

A stroke felismerése
A legfontosabb teendők stroke esetén

Ha a stroke tünetei közül akár csak egy is jelentkezik, azonnali cselekvésre van szükség, mert minden perc számít! Ebből a videóból megtudja, hogy mi a teendő stroke esetén.

A stroke megelőzése
Vigyázat! A fiatalokat is fenyegeti a stroke.

A súlyos agykárosodást és tartós rokkantságot csak nagyon gyors, néhány órán belül megkezdett speciális kórházi ellátással lehet megakadályozni.

A stroke felismerése
A stroke-ról érthetően - Magellán magazinműsor

Melyek a stroke jelei? Hogyan lehet kezelni a már bekövetkezett stroke-ot. ebben a videóban Dr. Szapáry László ezekre a kérdésekre adja meg a választ.

A stroke megelőzése
COVID-19 és stroke – ne vegyük félvállról!

Világszerte tapasztalható folyamat, hogy a korona vírus járvány idején az emberek óvakodnak a kórházba kerüléstől a fertőzésveszély miatt, még olyan súlyos betegség esetén is, mint a gutaütés.

A stroke megelőzése
Stroke kockázati tényezők

Számos kockázati tényezője létezik a strokenak, van amelyiket tudjuk befolyásolni, van amelyiket nem. A videóból megtudhatja mely tényezők ellen tudunk tenni a stroke megelőzése érdekében.

A stroke felismerése
A stroke tüneteinek felismerése

A stroke bekövetkezése esetén a gyors ellátás kulcsfontosságú. A vizsgálat során a funkciók értékelésében a FAST mozaikszó betűi segítenek.

A stroke megelőzése
A legváratlanabb szituációkban is lehet stroke-ot kapni - egy Stroke túlélő beszámolója

Sajnos sokszor egy egészséges és aktív élet sem nyújt teljeskörű garanciát a stroke ellen. Azonban a megfelelő szűrővizsgálatok elvégzésével jelentősen csökkenthetőek a stroke kockázatai. Videónkban egy sípályán bekövetkezett stroke túlélője meséli el történetét.

A stroke kezelése
A sürgősségire kerülés stroke esetén

Stroke esetén a beteg egy sürgősségi besorolást kap a betegellátás során. Az ellátás folyamatát és lépéseit Dr. habil. Szapáry László fejti ki ebben a videóban.

A stroke felismerése
Vegyük észre időben! Ezek a stroke előjelei

A fiatalabb korosztály esetén is számos kockázati tényező állhat fenn, mely a stroke bekövetkezésének valószínűségét növelheti.

A stroke kezelése
Pitvarfibrilláció

Sok szívbetegség van, aminek következtében a szívből vérrögök kerülhetnek az agyba, és komoly érelzáródást hozhatnak létre. Az agyi embóliák körülbelül 50%-át a pitvarfibrilláció adja.

Ments életet!
Töltsd ki ezt a kvízt!